Alla inlägg den 25 juni 2015

Av edvardssonsresor - 25 juni 2015 03:39

...resdag på sådär 75 mil börjar resan närma sig sitt slut. Det är inte många dagar kvar nu. Nästa onsdag vid den här tiden sitter vi på flyget hem till Småland :-). Det som återstår är fem dagars vistelse på Vancouver Island där vi förhoppningsvis kommer ut på valsafari bl.a
Inget bloggande blev av igår så det får vi ta igen idag istället. Igår var det inget resande utan vi var på plats i Jasper i ännu en dag. På plats kanske inte är rätt uttryckt men i de närmaste omgivningarna iaf. Förmiddagen tillbringades med slappande på hotellrummet, betalning av räkningar, tfn hem, de sista bokningarna och annat sådant viktigt. Till lunch åkte vi linbana upp på Mount Whistler, åt lunch och promenerade en sväng.
Efter det åkte vi till Miette hot springs och badade i naturligt varmt blått (mineral) vatten som de fyllt poolerna med. Ungefär 40 grader hör de två varma poolerna :-).
Till kvällen tänkte vi oss en runda i Jasper men det blev oväder så maten fick intas på hotellets restaurang denna kväll liksom gårdagens kväll.

Det är Jasper som man ser där nere.

På väg till det varma badet. Vattnet har fin färg även utan solens strålar :-)

Får såg vi på vägen.

God middag blev det och den inleddes med sushi. Tänk när vi kommer ut på ön, då ska jag bara äta sushi :-D

Ser ni att där är två regnbågar?
Norrsken var det tydligen också när vi var där men vi orkade inte gå upp vid två och köra ut till sjöarna där man tydligen såg det bäst.

Idag har vi i stort sett bara kört bil, från Jasper väg 16, sen söderut på väg 5 efter det 97 norrut och till sist 99 västerut. Efter 75 mil landade vi in i Whistler. Tur vi startade så tidigt och att vi fick en timme till godo när vi körde in i tidszon westerntime.
Några bilder på vyer blev det idag även om vi blivit lite mer restriktiva med det. Vi ser vyer hela tiden, över berg, i dalar och upp igen :-)
I morgon kör vi ner till Horseshoebay där vi tar färjan över till Nanimo på Vancouver Island och kör till Comox Valley där vi ska bo på ett B&B det första tre nätterna på ön

Föraren njuter av att äntligen vara framme :-). Fint boende har vi också även om vi inte fick utsikt mot sjön. Nita Lake Lodge heter det, lite söder om Whistler.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22 23
24
25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards